ÜGYFÉLSZOLGÁLAT:+36 (70) 64-96-396 +36 (70) 93-33-708

Avengers - Bosszúállók

SZŰRÉS INDÍTÁSAKeresés

Avengers Bosszúállók Játék Figurák: 

Amerika Kapitány és Romanoff ügynök Németországba utaznak, hogy letartóztassák Lokit, aki Sólyomszem segítségével irídiumot lop a kocka stabilizálásához, elterelésként a félisten megjelenik Németországban, és nyilvánosan azt követeli az emberektől, hogy térdeljenek le előtte. Rövid harc után, amelyet Vasember váratlan érkezése eldönt a SHIELD oldalára, a félisten megadja magát a hősöknek és a SHIELD egyik gépén elindulnak vissza a légi főhadiszállásra. Útközben Thor , Loki mostohatestvére és a villámlás északi istene, megtámadja a repülőgépet, és elragadja fivérét, hogy négyszemközt szembesítse tetteivel, és jobb belátásra bírja. Ajánlatot tesz neki: ha visszaadja neki a kockát, és szakít a terveivel, szabadon hazatérhet Asgardra. Loki azonban hajthatatlan marad. A vitának Vasember érkezése vet véget, aki nekiugrik Thornak, mert elrabolta a foglyot. Az eldönthetetlennek látszó verekedésnek, ahol az isteni erő és az emberi csúcstechnológia csap össze, Amerika Kapitány vet véget. Thor, mivel nem sikerült meggyőznie Lokit, tanácsadóként csatlakozik Fury csapatához, mivel ő ismeri legjobban öccse észjárását. Loki végül a SHIELD légibázisára, a Helicarrierre kerül. Az istent egy olyan cellába zárják, amit eredetileg a Hulknak építettek. Thor tájékoztatja Furyt Loki terveiről (amennyit ismer belőlük), és a chitauri sereg várható érkezéséről. 

Hamar kiderül, hogy a Bosszúállók nem igazi csapat, állandóak a konfliktusok. A fegyelmezett katona Rogers képtelen kijönni az individualista Starkkal, aki látszólag nem veszi komolyan a helyzetet: veszélyes tréfákat űz Banner rendellenességéből, gúnyos vicceket ereget Thor felé. Banner és Stark között, már csak azért is, mivel mindketten tudósok, lassan valamiféle barátság vagy bizalom szövődik, Banner viszont titokban attól retteg, hogy a Fekete Özvegy csak azért csalta a hajóra, hogy Fury végül ketrecbe zárhassa. Natasha elmegy eközben Loki fogvatartó ketrecéhez, ahol csellel kiszedi belőle, hogy mi a terve. Ha Hulkot rászabadítja az ügynökökre, ő feltűnés nélkül távozhat. A szuperhősök azon vitatkoznak a bázison, hogyan állítsák meg Lokit, miközben Tony Stark ösztönzésére Rogersnek sikerül bebizonyítania, hogy a SHIELD a Tesseract erejéből fegyvereket készítene. Fury beismeri, hogy az elmúlt év eseményei miatt valóban így döntöttek, mivel olyan földönkívüli civilizációra bukkantak, ami veszélyt jelenthet a Földre, és nincs ellene hatásos védekezés. Állítása szerint a kifejlesztett arzenált elsősorban elrettentésre használnák. Thor és Stark azzal vádolják Furyt, hogy közvetve éppen a fegyverkezési tervek hozták a nyakukra Lokit azzal, hogy aktiválták a tesseractot (amire, lévén igen komoly energiaforrás, az Univerzum sok világa igényt tarthat).

Az újabb vita majdnem tettleges konfliktussá fajul Stark és Rogers között, és Banner is kis híján át nem változik, amikor „Sólyomszem” Barton, a Loki irányítása alatt álló ügynök, csapatával megtámadja a légibázist és az egyik hajtóművét tönkreteszik. Amíg a Vasember és Amerika Kapitány, nézeteltéréseiket félretéve, a motor újraindításán fáradozik, Dr. Banner az egyik robbanásban könnyebben megsérül, de ez is elég ahhoz, hogy Hulkká változzon és a Fekete Özvegyet üldözve (őt okolja a veszély miatt, mivel Romanoff hívta őt a hajóra) lerombolja a Helicarrier belsejének egy részét, miközben Thor hasztalanul megpróbálja megállítani. Végül egy vadászpilóta sikeresen eltávolítja a szörnyeteget a hajóról, Banner lezuhan a több kilométeres magasságból, de épségben marad.

Romanoff megtalálja a Loki kiszabadításán ügyködő Sólyomszemet, és rájön, hogy ha az eszméletét veszti, visszanyeri öntudatát. Loki a nagy zűrzavarban, illúziókeltő képességeivel (nem ott van, ahol látszik) Thort becsapva megszökik, sőt, bezárja Thort a cellába, és kidobja azt a hajóból. Thornak sikerül kiszabadulnia, mielőtt az üvegkalitka a földhöz csapódva megsemmisül. Coulson ügynök megpróbálja Loki útját állni az egyik szuperfegyverrel, de Loki őt is ugyanúgy átejti, hátba szúrja őt a jogarával, amibe Coulson belehal.

A Bosszúállók Loki terveinek megfelelően vereséget szenvedtek, és szétszéledtek. Thort halottnak hiszik, Hulk nyilván örül, hogy megszökött Furytól (csak Stark bízik benne, hogy visszajön), Stark kis híján meghalt a hajtómű javítása közben, a páncélja tönkrement, Fekete Özvegy pedig a lábadozó Bartont ápolja, akit gyötör a lelkiismeret-furdalás, mivel Loki arra kényszerítette, hogy neki dolgozzon. Fury mégsem adja fel, úgy érzi, van néhány kártya a kezében; és a mindenki által kedvelt Coulson ügynök halálát felhasználva megpróbálja rábírni a megmaradt hősöket, hogy dolgozzanak megint (illetve: végre) együtt, mert ahogy a film elején bebizonyosodott Coulson óriási Amerika Kapitány rajongó volt, Steve mégse írta alá a Kapitányos kártyáit. Mégsem ez adja a végső ösztönzést a csapatnak, hanem az, hogy Stark és Rogers rájönnek Loki következő tervezett lépésére: az egyetlen olyan energiaforrás, ami valószínűleg stabilan működtetheti a tesseractot, a Stark új palotáját, a manhattani Stark Tornyot működtető öntápláló ARC-reaktor.

Stark, Rogers, Barton és Romanoff azonnal elindulnak egy repülőn Manhattanba. Mire odaérnek, a Loki irányította Dr. Selvignek sikerül a tesseract erejével egy kaput nyitnia a város és az űr között, amin keresztül a chitaurik hadserege megérkezik a Földre. A Bosszúállók felveszik a harcot, de hamar egyértelművé válik, hogy a kapun keresztül olyan sokan jönnek, hogy a túlerőt képtelenek lesznek legyőzni. Hamarosan azonban meglepetésszerű erősítés érkezik Banner és Thor személyében.

 

X