Monopoly Társasjáték:

A játék eredete:

A Monopoly társasjáték „dédszüleit” Charles Darrow találta fel 1935-ben. A játéktábla elődje, amivel az USA-ban és a világbajnokságon is játszanak, Atlantic City várost mutatja. A játékot 37 nyelven adták ki, ezek között magyarul is, és több mint 250 millió példányban került forgalomba  103 országban. A játék lényege területeket és épületeket venni, eladni vagy bérelni mindaddig, ameddig valamelyik játékos monopóliumhoz jut. Tömérdek országban rendeznek Monopoly bajnokságot, a világbajnokság pedig kétévenként szokott lenni.

A játék menete:

A tábla keretén körben található a játékmező, ami négyzetekből áll, és ingó és ingatlan vagyontárgyak, vasútállomások, üres mezők, sőt börtön is van  rajta. A játékosokat egy-egy figura ábrázolja, amelyet kockadobásokkal tudnak mozgatni a táblán. Az, hogy milyen mezőre érkeznek, a szabályok alapján dől el, hogy ingatlant vagy ingóságokat vásároljanak, vagy feljogosítják a játékosokat arra, hogy bérleti díjat vagy adót fizessenek, szerencsekártyát vagy jótékonysági kártyát válasszanak, börtönbe menjenek, stb. A játékosok vagyontárgyakat vesznek, eladnak és bérelnek,és mind azt akarják, hogy ők legyenek a leggazdagabbak a táblán, és csődbe vigyék a vetélytársakat. Kineveznek egy bankárt, akinek feladata, hogy figyelje a játékosok és a bank vagyonát, fizetést és jutalmat adjon, írja az ingatlan-nyilvántartást a házakról, az eladásra váró vagy már a játékosok kezén lévő telkekről és szállodákról. Elad és árverést indít, kölcsönt folyósít vagy jelzálogot ad ki. A bank gyűjt be minden adót, díjat és kamatot, és az eladott, valamint elárverezett területekért és ingóságokért. A játék végkifejlete, annyi vagyont megszerezni, hogy elég legyen a többi játékos csődbe viteléhez, és kiejtsék őket a játékból. Az utolsóként bennmaradó játékos nyer.

 

Szerezd be a Monopoly társasjáték legtöbb változatát! Legyen az a klasszikus, Star Wars, Jégvarázs, Real Madridos a focirajongóknak és még sok sok más változat, amelyet megtalálsz webáruházunkban!