ÜGYFÉLSZOLGÁLAT:+36 (70) 64-96-396 +36 (70) 93-33-708

Diavetítő és Diafilmek

Diavetítő és diafilmek katalógussal és ajándék diafilmmel, mindez egy dobozban, de még kínálatunkban számos mese diafilmet találsz a régi klasszikusok közül, rendeld meg a számodra legkedvesebbet.
SZŰRÉS INDÍTÁSAKeresés

Diavetítő és diafilmek

A gyerekek számára ma már nem jelent nagy dolgot egy mese megnézése a televízióban vagy a számítógépen, de az sem meglepő, ha a saját táblagépjén nézi a rajzfilmeket. Ám, ha diavetítőről van szó, akkor okozhatunk egy kis fejtörést a 21. század gyermekeinek, hogy mi is az valójában, hiszen mára már egyre kevesebb helyen találhatóak vetítők és diafilmek. Ha szeretnénk visszaidézni a régi idők meghitt, együtt töltött családi estéit és olyan mesefilmeket szeretnénk, hogy nézzenek a
gyermekeink, melyeknek még volt tanulságuk, akkor ezeket a diafilmek vetítésével hozhatjuk vissza. Visszarepülhetünk az időben, és megmutathatjuk a gyermekeinknek, hogy a szüleik, hogyan is nézték
a szebbnél szebb mesefilmeket. A Póny játék webáruház számos diafilmmel várja kedves vásárlóit, melyek között megtalálja a régi idők legnagyobb kedvenceit is. Kínálatunkban elérhető a Három kismalac, Kacor király, A brémai muzsikusok, Tücsök és a Hangya, Béka király, Jancsi és Juliska,
Hófehérke és a hét törpe is. Ezeknek a meséknek mind van mondanivalójuk és történetük. Ha szeretnénk, hogy igazi meséken nőjenek fel a gyermekeink, akkor nézzen szét a webáruházunkban és válogasson kedvére a több tucatnyi diafilm közül.

A tizenkilenc és huszadik század immár nálunk itthon is nagy sikernek örvendett az üveg diapozitívok vetítése különféle vetítésre alkalmas eszközökkel. Ezek közül érdekes lehet a Schambach Gyula középiskolai tanító által 1902-ben létrehozott, általa papíroszkópnak nevezett eszköz, amely gázvilágítás segítségével akármilyen színes formákat, (fényképet, grafikát, nyomatot) képzett le a 140×200 centiméteres vetítővászonra.

Nálunk itthon először diafilmet először a Székesfővárosi Pedagógiai Filmgyár kezdett készíteni,  sokszínű  megjelenítésű anyagot tartalmazó filmet is kiadott ebben a formában. Amik a gyakorlatban hosszú filmtekercsek legtöbbször 190db 18×24 milliméteres kockát tartalmaztak, amihez a írásos információt inzertkockák biztosították.

A diafilmek igazából sok mindenre lehetnek jók, de többnyire inkább a régi időket tudjuk felidézni vele, és egy csepp gyermekkor emléke tárulhat újra elénk, mikor a család leg kisebbje, és persze a nagyok is együtt leülnek megnézni egy régi klasszikus mesét, mint például a jó öreg Piroska és a farkas, vagy a Vuk, vagy a Tücsök és a hangya mesék , amik örök élményt szereztek számunkra is gyermekkorunkban. A diafilm vetítés tökéletesen alkalmas arra , hogy rohanó világunkból gyermekeinket kiszakítsuk a kütyük világából, sokszor ebben a rohanó világunkban, elfelejtünk leülni és időt tölteni egymással . A diavetítő gép ami mostanra egy igen futurisztikus külsőt vett fel, de megőrizte a hagyományos és klasszikus működési elvet, a szalagot ugyanúgy befűzzük és kezdődhet is a tekerés. Amit talán érdemes megemlíteni, hogy a vetítő sokkal biztonságosabb lett azóta, adapterről és elemmel is  lehet üzemeltetni, valamint a régi hagyományos izzók helyett már korszerű led világítás adja a fényforrást a képek tökéletes vetítéséhez és élességéhez. Az egyik legkedvesebb magyar mese, Fazekas Anna tollából. A Mátra alján, falu szélén kezdetű mese az egyik legnépszerűbb hazánkban. Az öreg néne békésen tengeti mindennapjait, ráadásul a mese végére meggyógyítja a törött lábú őzgidát. Írta: Fazekas Anna. Rajzolta: Czeglédi István. A Grimm testvérek meséje Jancsiról, Juliskáról és a gonosz boszorkányról. Jancsi és Juliska elindul az erdőbe, viszont rájuk esteledik, és az éjszakát kénytelen a fák között tölteni. Ráakadnak a mézeskalács kunyhóra, viszont azt nem tudhatják, hogy a vasorrú bába lakik ott. Írta: Grimm testvérek. Rajzolta: Macskássy Gyula és Dargay Attila. Nézz szét webáruházunk kínálatunkban és rendeld meg a diavetítőt kedvező áron, és a hozzá tartozó diafilmeket, hogy felejthetetlen örömöt okozhass a család legkisebb tagjainak.

X