ÜGYFÉLSZOLGÁLAT:+36 (70) 64-96-396 +36 (70) 93-33-708

Társasjáték

Társasjátékok óriási választékban webáruházunkban, legnépszerűbbek pl. Monopoly, Activity, vagy a Twister, amik összehozzák a családot. Rendeld meg számodra a legkedvesebbet.
SZŰRÉS INDÍTÁSAKeresés

Társasjátékok:

Minden családban szükség van egy jó társasjátékra, ami összehozza a kicsiket és a nagyokat. A családi közösség ősidők óta fontos, az összetartás, és a közösség gyakorlása, már kicsi gyerek korban is. Társasjátékok nagy választékban segítik a döntést, hogy mindenki megtalálja a számára legizgalmasabb témát. Kínálatunkban számos híres játékgyártó és készítő társasjátékát megtaláljátok egy helyen, rengeteg családi társasjáték közül válogathattok kedvetekre. Csak néhányat említsünk meg a népszerűbbek közül, mint pl. a Monopoly ingatlankereskedelmi társasjáték, vagy a Twister interaktív társasjáték, vagy az Activity barkóba, de van még nagyon sok ehhez hasonló izgalmas és szórakoztató játékgyűjtemény kínálatunkban. A társasjáték azért is jó, mert így a család összes tagja leülhet egy asztalhoz és végre mindenki együtt lehet. Ebben a rohanó világban nagyon fontos, hogy a családot össze tartsuk, ehhez nagyon jól jöhet egy jól megválasztott társasjáték, amikor vásárlásra adjuk a fejünket. 

2019 egyik legemlékezetesebb magyar játékmegjelenése volt az Everdell, melyről bemutatót is írtunk. A cikket itt el is olvashatjátok. Sokáig kellett várnunk, de végre megjelet a játék első magyar kiegészítője: a Fagybérc. Kronológiailag ez a harmadik kiegészítő, de a kiadó szerint ez nyúl bele legmarkánsabban a játékmenetbe, ezért döntöttek e mellett. Az impozáns játék hatalmasra növő asztalképével és 3D-s játékelemeivel lassan túlnő minden étkezőasztalt és közel sem látszik még, hogy merre van az Univerzum vége. Az előkészítésénél Fagybérc hegyével bővítjük ki a játéktáblát, amit szépen hozzáilleszthetünk a Nagymezőhöz. Minden játékoshoz egy nyúlfigura csatlakozik, ő fog a hegyek között barangolni. A táblára helyezzük az időjáráskártyákat, a térképlapkákat és a felfedezéskártyákat.

A második világháború után a fejlett nyugati gazdaságokban a szabadidő eltöltésének egyik népszerű formája a társasjáték lett. A növekvő igények miatt egyre több új játék került kiadásra. Németországban a családok körében máig nagyon népszerű ez az elfoglaltság. Többek között ennek is köszönhető, hogy a modern társasjátékok nagy része német szerzőktől származik. Amerikában elsősorban a hadi és terepasztalos játékok terjedtek el, és ezek játékosai jelentős szubkultúrát alakítottak ki.
A társasjátékok népszerűsége az 1980-as évektől kezdve újabb lendületet vett. Ekkortól vált általánossá, hogy a szerzők neveit is feltüntetik a játékok dobozán. Egyre komplexebb gazdasági, hadi és más szimulációs társasjátékok kerültek kiadásra, egyre szélesebb közönség számára.
Az inkább gazdálkodással, kevesebb konfliktussal és szerencsével, valamint rövidebb játékidővel rendelkező társasjátékokat európai (német) típusúnak, míg a hosszabb, inkább harci jellegű, erős hangulatú játékokat pedig amerikai típusúnak nevezik. (Mindkét elnevezés arra a közegre utal, amilyen szubkultúrából a játékok fejlődése elindult.)
A 2000-es évektől kezdve e két műfaj határai kezdenek összemosódni, egyre gyakoribbak a vegyes játékok, főleg mivel mindkét típus a másik kontinensen és világszerte is egyre elterjedtebb. Ebben jelentős szerepe van az internetes közösségeknek, melyek a játékok terjedésének és azok megismerésének egyedülálló lehetőséget adtak.

Míg az európai típusú társasjátékok inkább gazdálkodással, kevesebb konfliktussal és szerencsével, valamint rövidebb játékidővel rendelkező játékok (Catan telepesei, Ticket to Ride, Tobago, Caylus, Power Grid, Pandemic) addig az amerikai típusú társasjátékok általában hosszabb, inkább harci jellegű, erős hangulatú játékok (ilyen játékok például a Rizikó, Talizmán, Rettegés Arkhamban, Twilight Imperium, Axis & Allies).

 

X